• Οι γαστρονομικοί θησαυροί

    26 Φεβρουαρίου, 2020 | Blog | manos
  • Πέρσι έγινε η γνωριμία. Φέτος επισημοποιήθηκε και ο έρωτας. Η Νέα Υόρκη παραδόθηκε για δεύτερη φορά στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Ελλάδας και γνώρισε την αυθεντικότητα και σαγηνευτική απλότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου.

    Η πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ένωσε τις δυνάμεις της με τις Dames d’Escoffier και δημιούργησε ένα μενού, ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία.

    Την Τρίτη 13 Μαρτίου, οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και γαστρονομικού τουρισμού από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και οι New York Times, food bloggers και food and luxury travel opinion leaders, μυήθηκαν στα μυστικά της αιγαιακής κουζίνας στο James Beard House, γνωστό ως “ναό” της αμερικανικής γαστρονομίας, όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται μια φορά να μαγειρέψει.

    Όσπρια, θαλασσινά, χόρτα λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που “μάγεψαν” τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Σαλατούρι, φάβα, χτυπητή, ντοματοσαλάτα με φουσκωτή, κακαβιά, ρεβυθάδα, χταπόδι με μέλι, αρνάκι φρικασέ, γιουβέτσι μπρούσκο, ελληνικό μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού ήταν ορισμένα από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν δημοσιογράφους και κοινό.

    Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών, με την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να ξεναγεί τους παρισταμένους στην ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη κουζίνα.